MacMeet

Design for Multitouch (Robert Winters - Nascom)

2011Locatie: Aula 2App
Hot
Spreker
robertwinters60
Robert Winters

Nascom
oud student MAD

Robert - ook een ex-student aan MAD Faculty - komt dan weer andere aspecten uit de doeken doen als het gaat over User Experience.  Want het ontwerpen van applicaties op iPhone, iPad, en zelfs bij het gebruik van de Magic Touchpad, vereisen een speciale aanpak.  Wat is de interactie tussen gebruiker en een touchscreen?  Wat mag je zeker niet doen?  Hoe gedraagt een multitouch device zich?  Waar moet ik mee rekening houden? Robert is als actief als User Experience Architect bij Nascom, en natuurlijk ook een fanboy van Apple

5 things to know about mobile and apps (Tijs Vrolix)

2011Locatie: Aula 2Mobile
Hot
Spreker
tijsvrolix60
Tijs Vrolix

Marketing guru
apple fan
oud student MAD

Tijs, een talentvolle marketeer en strateeg, komt ons zijn visie brengen wat je moet weten over mobile & apps.  Wat zijn de laatste trends?  Wat is er belangrijk om een "great" app te maken?  Compleet met praktische case-stories, tips en marketing-insights, kortom alle ins- en outs zodat je weer helemaal bij bent.  Tijs is trouwens als ex-student aan MAD Faculty, het bewijs van creativiteit.  Beslist een boeiende workshop die je niet mag missen.

Tech45 technologie podcast (Tech45)

2011Locatie: AmfitheaterPodcast
Hot
Spreker
maartenh60
Maarten Hendrickx

Tech45 podcaster
leraar

Elke week kunnen Maarten, Davy, Stefaan, Cindy en tal van gastpanelleden ons boeien tijdens hun podcast over web, gadgets en technologie.  Maar tijdens de MacBeurs kan je ze live aan het werk zien en zelf meedoen, vragen stellen, discussies opzetten over Mac, Web, iOS of Android, Social Media, gadgets en andere topics. Neem even plaats op de trappen van het amfitheater en join the conversation met Tech45.

Designing the details (Paddy Donnelly - Nascom)

2011Locatie: Aula 1App
Hot
Spreker
paddy60
Paddy Donnelly

Nascom
design guru (lefft)

Paddy is een Ierse illustrator en user experience designer, actief bij Nascom.  Als macgebruiker en webdesigner is hij natuurlijk constant met design bezig, want knap design is...in feite onzichtbaar.  Wanneer alles vlekkeloos werkt, ervaar je design blindelings, en zo hoort het te zijn.  Ook bij Apple zien we dezelfde gedrevenheid bij hun producten : "it just works".   Een uitgebreide showcase over Apple mag dan ook niet ontbreken als Paddy het gaat hebben over user experience.

Monteren met Final Cut Pro (Robbie Delaere)

2011Locatie: ClassroomVideo
Hot
Spreker
robbiedelaere60
Robbie Delaere

Final Cut trainer
Woestijnvis

Wat denk je van een video-productie als Man bijt hond, of De Laatste Show?  Hoe zou je dat klaar krijgen in Final Cut Pro?  Apple Final Cut trainer Robbie Delaere komt ons alle ins- en outs vertellen over video monteren.  Een man met ervaring, gezien zijn lijst van Woestijnvis-producties.   Daarom hebben we twee workshops voor jou voorzien.  Voormiddag is er een sessie rond Final Cut tips & tricks.  Namiddag is er een sessie "beginnen met Final Cut Pro".

Foto's nabewerken met NIK Software (Piet van den Eynde)

2011Locatie: FotostudioFoto
Hot
Spreker
pietvdeynde60
Piet van den Eynde

Adobe trainer en auteur
fotograaf
NIK Software trainer

Een tweede workshop door Piet van den Eynde gaat dan weer over nabewerking.  Met de nieuwe tools Color Efex Pro 4 en HDR Efex van NIK Software kan je op een krachtige manier beelden corrigeren.  Benieuwd hoe je met foto's kunt toveren?

Lion tips (Richard IJzermans)

2011Locatie: Aula 1MacOS
Hot
Spreker
richard260
Richard IJzermans

de man achter Appletips.nl
Apple fanatic
"CEO of his own life"

De man achter Appletips.nl was vorig jaar de publiekstrekker, en stond te springen om dit jaar terug te komen.  Om deze keer het over Lion te hebben natuurlijk.  Wist je dat op Appletips.nl ondertussen meer dan 250 tips over Lion staan?   Het kan ook niet anders dat hij ons gaat trakteren met een aantal ongekende tips om Lion nog meer naar je hand te zetten.  Kom kijken en luisteren.
En misschien kan je Richard wel tegen het lijf lopen bij de stand van "Vraag het aan de MacDokter".  Net zoals de Genius Bar in een echte Apple Store, ga je op diverse plekken op de beursvloer je vragen face-to-face kunnen stellen aan een specialist.

AppMeet : developer meets user

2011Locatie: AmfitheateriOS
Hot
Spreker
stefaanlesage60
Stefaan Lesage

app developer
Tech45 podcaster

Een volledig nieuw concept dit jaar: AppMeet. Via panelgesprekken, webcasting en interviews met developers van apps kom je van alles te weten over de makers en hun apps.  Een select groepje van Vlaamse en Nederlandse developers komen hun apps voorstellen en zo kom je het verhaal achter de app te weten, het concept, het bouwproces...  Onder begeleiding van Stefaan Lesage kan je s'middags  in het amfitheater dit forum bijwonen.  Niet te missen dus.

Henry Ford versus Steve Jobs (Bram Balk)

2011Locatie: Aula 1Apple
Hot
Spreker
brambalk60
Bram Balk

redacteur van iCreatemagazine
apple fan

Als redacteur van iCreate en Apps magazine, volgt Bram Balk Apple al jarenlang op de voet.  Daarom komt hij ons zijn visie brengen over Apple.  En wie Apple zegt, die heeft het direct over Steve Jobs.  Na zijn overlijden vielen hem vooral de superlatieven op waarmee de oprichter werd overladen.  Maar zijn die wel terecht?
Daarom vergelijkt Bram de grootste industrieel van de twintigste eeuw, met de grootste industrieel van de eenentwigste: Henry Ford versus Steve Jobs.

Eerste klas MacLes (CVO HZ)

2011Locatie: ClassroomMacOS
Hot
Spreker
lucluyten60
Luc Luyten

docent @ CVO Heusden Zolder
apple fan

Er moet toch een goede reden zijn, waarom we zoveel gebruikers zien overstappen naar Mac, iPhone of iPad?  Is het echt eenvoudiger in gebruik?  Maar hoe leer je dat nu aan? Kom naar de CVO-workshops, zet je neer op de schoolbanken en volg de "eerste klas".  De meester gaat je in duidelijke en begrijpbare taal uitleggen hoe het nu in mekaar zit.
We schotelen je maar liefst 7 workshops voor.

De iPad in het onderwijs (ICT atelier)

2011Locatie: ClassroomMacOS
Hot
Spreker
kurtklynen60
Kurt Klynen

ICT Atelier
meester Kurt
apple fan

Dit jaar komen de educators van ICT-atelier ons verrassen met liefst 7 workshops.  Deze workshops zijn iets korter dan de andere (dus maar 30 minuten), maar daarom niet minder interessant.

Help, mijn backup (Guy van der Kolk)

2011Locatie: Aula 2MacOS
Hot
Spreker
guyvdkolk
Guy van der Kolk

Apple support engineer
apple fan
macles.nl

Guy van der Kolk komt ons even wakker schudden over het gebruik van backups, over de ins- en outs van Time Machine en natuurlijk voorzien van tal van nuttige tips.
Daarnaast kan je een workshop bijwonen over de veiligheid op je Mac. Hoe veilig is die wel?  Ben ik me van een aantal gevaren bewust?
Guy is niet alleen een ervaren Apple support engineer, maar hij is regelmatig te zien bij lezingen bij Klokhuis, iCreate Live, InDesign User Group en hij is tevens de bezieler achter het initiatief van MacLes.nl

Google+ (Wim Strik)

2011Locatie: Aula 2Web
Hot
Spreker
wimstrik60
Wim Strik

Freemac.nl
fotograaf en webdesigner

Wim - de man achter Freemac.nl - komt ons zoals elkaar jaar nieuwe actuele en bruikbare topics brengen. Dit jaar gaat hij de ins- en outs van Google + als social media uit de doeken doen.  Wat kunnen we er van verwachten?  Wat zijn de sterke punten? Welke informatie kunnen we delen? Hoe moeilijk is het?  En of het voor jouw van toepassing is? Kom kijken en luisteren en laat je rondleiden in de cirkels van Google+.

Vraag het aan de Dokter (MacLimburg)

2011Locatie: ClassroomMacOS
Hot
Spreker
stevent60
Steven Tiesters

MacLimburg
apple fan

Nee, dit is geen workshop, maar een genius-bar.  Een toog, balie, desk of tafel...waar je vrij vragen kunt stellen.  Ongetwijfeld zit je wel met een probleem hier en daar, en ben je ten einde raad.  Waarom niet je vraag eens stellen aan een "deskundige", een gebruiker met ervaring...
Zoals vorig jaar ga je op diverse plaatsen op de beursvloer een dokters-cabinet tegenkomen.  Niet alleen clubleden bemannen deze cabinetten, maar ook sprekers, gasten, en partners...zorgen ervoor dat je vragen kwijt kunt.
MacDokter : dit team kan je vinden in de buurt van de MacBar. (Steven, Jos, Filip)
FotoDokter : dit team van fotografen kan je aan de ingang van de fotostudio vinden (Focus 8, Kris van de Sande)
VideoDokter : zitten samen met de FotoDokter (Vic Hendrickx, Robbie Delaere)
MuziekDokter : in leslokaal 3 (Willy Bauweraerts, Gerrit Beertens, Steven Reekmans)
AppDokter : in de buurt van het amfitheater

Podcast Knightcast (Knightwise)

2011Locatie: Amfitheaterpodcast
Hot
Spreker
knighwise
Jo Hendrickx

Knightcast podcaster

We hebben in 2011 ook een internationale podcaster te gast, want Jo - alias Knightwise - gaat voor pittige discussies en interviews zorgen.  Zo kunnen macgebruikers van Nieuw-Zeeland tot Canada op afstand meeluisteren en de MacBeurs ook echt meebeleven.  Zondagvoormiddag ga je hem tegen het lijf lopen bij het amfitheater.  Benieuwd welke vragen hij voor je klaar heeft?

Making Light (Piet van den Eynde)

2011Locatie: FotostudioFoto
Hot
Spreker
pietvdeynde60
Piet van den Eynde

Adobe trainer en auteur
fotograaf

Adobe-trainer en fotograaf Piet van den Eynde (morethanwords.be) kennen we al van enkele boeiende workshops en fotoshoots. Ook dit jaar komt hij ons iets bijleren over het gebruik van flitsers.  Hoe kan je het licht naar je hand zetten?  Wat komt van pas als je op locatie gaat fotograferen?  Aan de hand van een aantal tips uit zijn nieuw boek "Making Lights" ga je tijdens deze boeiende workshop het één en ander opsteken.

Foto's nabewerken met OnOnesoftware (Bob Campbell)

2011Locatie: FotostudioFoto
Hot
Spreker
campbell60
Bob Campbell

Marketing mgr ononesoftware

Nog een workshop over fotobewerking : Bob Campbell komt speciaal vanuit Engeland de "Perfect Photo Suite" voorstellen.  Laat je verrassen door de nieuwste Photoshop en Lightroom-filters

Werken met OmniFocus (Davy Buntinx)

2011Locatie: Aula 2App
Hot
Spreker
davyb60
Davy Buntinx

Tech45 podcaster
leraar

Techaficionado Davy is als lid van de Tech45-podcast, maar ook blogger en vergeten we niet als mac-gebruiker, elke dag druk bezig met zijn iPad, iPhone en MacBook.  Hoe zou hij zijn taken beheren, todo's bijhouden, zaken synchroniseren en tegelijk nog productief zijn?  We hebben het hem eens gevraagd.  Het resultaat kan je komen zien en beluisteren tijdens een workshop "werken met OmniFocus".  Noteer het direct, alvorens je het vergeet

Muziek maken met Logic (Willy Bauweraerts)

2011Locatie: ClassroomMusic
Hot
Spreker
willyb60
Willy Bauweraerts

Logic trainer en gebruiker
Nacnacmusic
muzikant

In 2011 zijn er twee workshops over "muziek maken met Logic" gepland.  Als muzikant kent Willy Bauweraertsnatuurlijk de kneepjes van het vak.  Hij speelde mee in verschillende bands, je moet het hem maar eens vragen tijdens de workshop.  In een eerste workshop "Logic voor beginners" maakt hij ons wegwijs hoe je muziek kan maken met alle tools, interfaces, effecten,...die je in Logic kan terugvinden. Namiddag is er een sessie rond "Logic tips & tricks", en leer de ins- en outs kennen, hoe je met hard- en software controllers Logic kunt aansturen, en hoe je met een bagage aan tips & trick veel kunt bijleren.   Kortom, vraag het maar aan de MuziekDokter....