MacMeet

Onemorething Videopodcast

11u00, 12u00, 13u00, 14u00, 15u00Locatie: beursvloer B3Everything
EVERYONE
Spreker
omtteam
Jan-David, Koen, Lucas
OnemorethingTussen de standen kan je op de beursvloer een bijzondere podcast ontdekken.  Elk uur schuiven hier een aantal gasten aan tafel, wordt er gepeild naar opinies, komt het allerlaatste Apple nieuws aan bod... De ene keer zit er misschien wel een spreker van een workshop in de zetel, de andere keer een standhouder, een bezoeker...en misschien jij er wel bij.   In ieder geval iets voor de Apple Fan om hier even stil te staan.  Want misschien ga jij wel naar huis met een leuke prijs?
 
We zijn erg vereerd dat we dit jaar het bezoek mogen ontvangen van Jan-David, Koen en Lucas van onemorething.  Beslist in de gaten houden, of je nu thuis zit of op de MacBeurs.

Aan de slag met iPads in de klas

11u30-12u30Locatie: Classroom 2iOS
BEGINNER
Spreker
kathleen
Juf Lieve en Kathleen

ictatelier.be

De iPad zie je overal opduiken. In de klas, op het werk, thuis in de woonkamer, bij studenten, bij senioren, op vakantie, onderweg... Kortom, we laten u eens proeven, want met 10 iPads in het klaslokaal, ga je je eerste stappen kunnen zetten op iPad. En zien hoe leuk het wel is.

sprekers : door ICT-Atelier, onder leiding van juf Lieve en Kathleen.

Kennismaken met Garageband

12u45-13u45Locatie: Music RoomMusic
BEGINNER
Spreker
nathalieM1
Stefan Menningh
Nathalie MenninghOp elke nieuwe Mac wordt Garageband meegeleverd.  Volgens Apple is zelfs muziek-kennis niet echt nodig om ermee te werken.  Maar heb je al de tijd genomen om het eens te bekijken en proberen?  Of is het enkel leuk voor de kinderen?
 
In deze workshop over Garageband ga je horen dat het programma wel degelijk heel veel mogelijkheden biedt.  Je kan zelf composities maken, bestaande muziek importeren en opbouwen, geluidseffecten toevoegen, soundtracks maken bij een fotopresentatie of een podcast... De mogelijkheden zijn eindeloos.  Enkele topics die besproken worden:
 • Magic GarageBand
 • werken met loops
 • mengpaneel
 • effecten toevoegen
 • instrumenten aansluiten
 • eigen muziek registreren
 • koppeling met iTunes
 • Garageband App voor iPad en iPhone
 
De workshop wordt verzorgd door Stefan en Nathalie Menningh.  Hun verhaal richt zich op beginners, jong en oud.
 

Mobile Vikings op verovering met Apps

15u15-16u15Locatie: Aula 1Mobile
AVERAGE
Spreker
tomclaus1
Tom Claus
Yannick Compernol

mobilevikings.com

Dat Mobile Vikings de wereld verovert met een prepaid aanbod voor de mobiele gebruiker, moeten we u niet meer voorstellen. Maar wat denk je van om eens kennis te maken met een aantal Mobile Viking Apps, en deze strategie nog extra power te geven.

My Viking App

Enerzijds stelt Viking Yannick Compernol zijn My Viking app voor. Yannick werkt niet voor Mobile Vikings maar heeft als gebruiker van het eerste uur op basis van de eigen API een app gemaakt voor iPhone gebruikers. Hij wil met jou zijn inzichten delen zoals het onstaan van de app, gebruikersstatistieken, lessons learned...

Spots NG

Anderzijds stelt Tom Claus van Mobile Vikings 'Spots NG' voor. Een half jaar geleden ontwikkelde Mobile Vikings VikingSpots, een dienst die je de beste deals in de stad helpt vinden. Ondertussen werken ze volop aan de opvolger: Spots NG, een platform waarmee we je onderweg met slechts één druk op de knop relevante content, informatie en diensten willen aanbieden. Dit platform stellen we ook open voor andere ontwikkelaars en geven hen de mogelijkheid hun dienst en informatie aan te bieden binnen de Mobile Vikings applicatie. Tijdens deze talk geeft Tom je een preview van het platform (Spots NG is nog een codenaam), applicatie en en de interne werking van dit platform.

Logic, software instruments: tips & tricks

14u00-15u00Locatie: Music RoomMusic
AVERAGE
Spreker
willy3
Willy Bauweraerts

nacnacmusic.be

In 2012 zijn er twee workshops over "muziek maken met Logic" gepland. Als muzikant kent Willy Bauweraerts natuurlijk de kneepjes van het vak. Hij speelde mee in verschillende bands, je moet het hem maar eens vragen tijdens de workshop.
 
In deze tweede workshop heeft hij het over software instruments in Logic.
 • Een slecht opgenomen drum track kan verbeterd worden door de audio track te manipuleren via software instruments.
 • Een zanger of zangeres die vals zingt gaan we corrigeren.
 • Handige tips om slechte opnames beter te maken in Logic.

iMovie tips

12u45-13u45Locatie: Video RoomVideo
BEGINNER
Spreker
robbiedelaere60
Robbie DelaereMet de meegeleverde iMovie, wordt filmpjes maken een plezier.  Een prachtige film, trailer of Youtube movie maken wordt kinderspel.  Kom de mogelijkheden ontdekken want beslist zitten er meer mogelijkheden in iMovie dan je durft denken.

Robbie Delaere komt je tips geven hoe je iMovie beter kunt gebruiken.

Appletips hands-on (2)

14u00-15u00Locatie: Classroom 2MacOS
EXPERT
Spreker
richard60
Richard IJzermans

Appletips.nl

Richard IJzermans en Wesley Fabry van Appletips.nl hoeven we je in feite niet meer voor te stellen. We kennen deze twee vooral van de dagelijkse toevloed aan handige apple tips. Ik betrap me er op dat ik elke dag wel ga kijken en dat veel van die handigheidjes ook durf proberen. Ondertussen is appletips.nl één van de meest bezochte sites op vlak van tips, vragen, en binnenwegen om ons leven gemakkelijker te maken.

Deze keer geven Richard en Wesley een hands-on workshop waarvoor je je MacBook meebrengt. Om even in de terminal te duiken, wat params, plist files aan te passen, en enkele tips ook daadwerkelijk uitproberen. Kortom : een workshop voor gevorderden.

Omwille van de interactiviteit en hands-on, is het aantal deelnemers aan deze workshop beperkt tot 25. Apart registreren hiervoor is dus de boodschap. Later hoor je meer hierover.

Hiervoor is een aparte inschrijving vereist.  Van 5 tot 14 november heb je de kans om je aan te melden via een formulier.
Er zijn voor elke sessie maximaal 25 deelnemers toegelaten.

 

Protools: Zet die ploat op!

14u00-15u00Locatie: Classroom 1Graphic
MUSIC
Spreker
michiel2
Michiel Jans

cvohz.be

Als er 1 discipline is, die op je afkomt als een elektriciteitscabine, dan is het wel de wereld van audio. De hoeveelheid apparaten, kabels, interfaces, microfoons, sound modules en knopjes is een ondoordringbaar bos waar veel mensen liever uit wegblijven. En dat is spijtig, want er valt zo veel lekkers te proeven, dat je de stap moet wagen. Weet je wat, neem Michiel mee als gids en haal een frisse neus voor je mac-hobby. Dat wordt genieten, genieten zeg ik u

Grafische vormgeving: het verschil tussen zo-zo en o-lala!

12u45-13u45Locatie: Classroom 1Graphic
AVERAGE
Spreker
ellen2
Ellen Reyckers

cvohz.be

Mensen, en Macliefhebbers in het bijzonder, hebben een natuurlijk gevoel voor schoonheid. Je weet dat je nooit fout loopt als je met de sjablonen werkt die in de mac apps worden aangeboden (iPhoto-boeken, Keynote-presentaties, e-mail-plaatjes etc.). Maar wat als je van het blanco vel vertrekt? Welke kleuren passen bij elkaar? Waarom worden de interlinies groter naarmate de corpsen verkleinen? Waarom is Helvetica zakelijk? Hoe ontstaan die vieze sloten in uitgevulde alinea's, en hoe vermijd je die? Waarom lezen sommige teksten eenvoudiger dan andere? Hoeveel foto's zitten er in 1 foto? Hoeveel rechthoeken zie je als er slechts 3 zijn getekend?
Zit je met het gevoel van "ja, niet slecht, maar..."? Kom luisteren naar Ellen, die je zachthandig in een Fibonacci-spiraal slingert op weg naar betere designs.

Adobe goes HTML5 met Muse en Edge Animate

15u15-16u15Locatie: Aula 2Graphic
EXPERT
Spreker
peterv300
Peter Villevoye

studea.nl

Er was wat herrie met Apple voor nodig, maar inmiddels heeft Adobe het harde advies van Steve Jobs ter harte genomen en HTML5 omarmd. In al haar bestaande software is dit nieuwe beleid merkbaar, maar er zijn nu ook diverse nieuwe programma's uitgebracht: Adobe Muse voor web-design en Adobe Edge Animate voor HTML-animaties. Zijn programma's zoals Dreamweaver of Flash dan overbodig ? Nee, maar hun doelen en doelgroepen wijzigen. Peter Villevoye (Apple-freak en Adobe-expert) geeft een vlotte en amusante inleiding tot beide nieuwe programma's.

Tablet Publishing met Apple iBooks Author

12u45-13u45Locatie: Aula 2Graphic
AVERAGE
Spreker
peterv300
Peter Villevoye

studea.nl

De Apple iPad heeft de beleving van het lezen en leren uitgebreid met vele nieuwe vormen van interactie en media. Diverse meer en minder bekende merken hebben software uitgebracht waarmee men digitale tablet-publicaties kan vervaardigen (waaronder Adobe). Maar Apple heeft zelf ook een gratis programma uitgebracht: Apple iBooks Author. Wat kan het, hoe werkt het, wat zijn de voor- en nadelen en hoe verhoudt het zich tot andere software ? Peter Villevoye (Apple-freak en Adobe-expert) helpt je snel op weg in deze nieuwe wereld en iBooks Author.

Drum and Bass met Reason

doorlopendLocatie: Music RoomMusic
BEGINNER
Spreker
stevenreekmans
Steven Reekmans

Mr. Zodiac

Breakbeats, Sampling, cutten van loops, Sound design: kortom hoe maak je elektronische muziek? Aan de hand van enkele hands-on opdrachten met Propellerhead Reason, kom je te weten hoe je vandaag een hit maakt voor de DJ-scene.

Websites bouwen met Jimdo

11u30-12u30Locatie: Aula 2Web
BEGINNER
Spreker
jimdo1
Frank van Oosterhout
Luuk Sweben

jimdo.com

Je kan evengoed zeggen "wat na iWeb"?  Want iedereen is wel op zoek naar een tool om een persoonlijke website, blog, familie, vakantie, vereniging, bedrijf te bouwen.  Maar liefst niet te moeiljk, zodat je kan focussen op inhoud.  En daarbij moet het best nog mooi uitzien.
Maak kennis met deze tool : Jimdo.  Een tool waarmee iedereen websites kan bouwen, zonder kennis van programmeren.  Kom het ontdekken.
 
Link : Jimdo

Fotoshoot flitsen (deel 1)

11u00-13u00Locatie: C-Mine (vertrek inkomhal MAD)Foto
AVERAGE
Spreker
pietvdeynde60
Piet van den Eynde

morethanwords.be

De locatie op C-Mine, met het mijnverleden en prachtige restauraties, vraagt om een fotoshoot.  Dankzij de deskundigheid van fotograaf Piet van den Eynde ga je veel kunnen leren over flitsen, instellingen, compositie en nog veel meer.  Hij gaat je samen met enkele modellen niet alleen in de C-Mine gebouwen begeleiden, maar ook er buiten.  Het eerste deel van deze workshop (is niet hands-on voor deelnemers) is dus vooral een fotoshoot.

Namiddag komt er een vervolg gaat Piet de beelden bewerken met verschillende tools, waaronder ook Lightroom natuurlijk.  Als Adobe trainer en auteur van "Lightroom ontmaskerd", weet hij maar al te goed de finesses over te brengen van deze donkere kamer.

Omwille van het beperkt aantal deelnemers (vooral voormiddags) zal begin november een aparte (maar gratis) registratie nodig zijn, om aan deze workshop te kunnen deelnemen.

Vanaf maandag 5 november kon je inschrijven voor deze workshop.  Echter op donderdag 8 november waren alle plaatsen voor deze fotoshoot volzet, en inmiddels is de lijst afgesloten.

 

door Piet van den Eynde
Links : morethanwords, Lightroom 4 ontmaskerd, Making LIghtMaking Light II,

flitsen1

AppMeet

12u00-14u00Locatie: AmfitheateriOS
EVERYONE
Spreker
nick
Nick Decrock

 

Meer een podcast dan een workshop : tijdens de middag ontvangen we een tiental App ontwikkelaars (natuurlijk iOS) die ons het verhaal komen vertellen achter hun App, de ontwikkeling, het concept, de valkuilen... Kortom de kans van je leven om eens ontwikkelaars te ontmoeten, ze vragen te stellen... Misschien wordt jij wel de volgende die een vervolg maakt op het verhaal van Angry Birds ?

Tegelijk is het natuurlijk voor de ontwikkelaars de kans om in de kijker te lopen. Via de MacBeurs, AppEvent.com, en de reviews in de pers...kunnen gebruikers je app ontdekken en gaan gebruiken. De ideale springplank dus.

Samen met Wouter De Smet van AppEvent.com gaat Stefaan de ontwikkelaars aan u voorstellen.

Tijdens de AppMeet delen we Gift Cards uit.  Zo kan je Apps gratis downloaden.  Zorg dat je er bij bent.

Beluister zeker de podcasts van vorige editie.

iLife in geuren en kleuren

11u30-12u30Locatie: Classroom 1MacOS
BEGINNER
Spreker
lucluyten60
Luc Luyten

cvohz.be

Van foto's, over video en muziek naar een complete multimedia beleving : dat is wat je kan verwachten van deze iLife workshop.  Het is een workshop op maat van beginners, om vooral de integratie tussen de diverse pakketten te leren ontdekken. Kom kijken...en ontdekken.

Mountain Lion

10u15-11u15Locatie: Aula 1MacOS
BEGINNER
Spreker
guyvdkolk
Guy van der KolkMet de lancering eind juli van Mountain Lion komt het besturingssysteem van Mac steeds dichter bij het mobiele besturingssysteem op iPhone en iPad.  Meer dan 200 nieuwe features zitten er in MacOS X 10.8 verborgen : teveel om allemaal te ontdekken, maar voldoende reden voor Guy om een aantal features (ook mindere bekende) eens te laten zien.  
 
Een aantal sprekers waaronder ook Guy staan na de workshop ter beschikking voor vragen in onze Support Bar.  Je kan hem dus face-to-face vragen stellen.

iCloud tips

14u00-15u00Locatie: Aula 1MacOS
BEGINNER
Spreker
guyvdkolk
Guy van der KolkIn 2011 lanceerde Apple iCloud, de online dienst van Apple waarbij je contactgegevens, kalenders, muziek, foto's, herinneringen, mail,... en nog meer van dat worden gesyncrhoniseerd over je verschillende toestellen. Super handig. Maar heel wat gebruikers zitten met vragen, weten het niet in te stellen, loopt het soms eens mis. Ook voor iOS gebruikers is het ondertussen een niet te missen tool.

Video tips & tricks

15u15-16u15Locatie: Video RoomVideo
AVERAGE
Spreker
robbiedelaere60
Robbie DelaereWat denk je van een workshop, van iemand die in de videowereld de kneepjes van het vak kent?  Robbie gaat je tips geven over het filmen op zich, het voeren van regie, het gebruiken van spiegelreflex camera's,... en nog veel meer.  En misschien toont hij wel wat je allemaal met Final Cut kunt doen?

 

Werken met Logic

10u15-11u15Locatie: Music RoomMusic
AVERAGE
Spreker
willy3
Willy Bauweraerts

nacnacmusic.be

In 2012 zijn er twee workshops over "muziek maken met Logic" gepland. Als muzikant kent Willy Bauweraerts natuurlijk de kneepjes van het vak. Hij speelde mee in verschillende bands, je moet het hem maar eens vragen tijdens de workshop.
 
In deze eerste workshop heeft hij het over:

Goede opnames maken met microfoon via audio-interface naar Logic.

Hoe beginnen we daar aan.
Waar letten we op.
Met wat houden we rekening als we een setup maken in Logic. (DAW – digital audio Workstation).

Mixing in Logic

Hoe maken we een werkbare en handige setup in Logic om een toffe mix te maken van de opnames die we gemaakt hebben.
Bouncing van midi files naar audio files, het gebruik van bussen.

Gebruik van effecten, inserts, aux

Hoe maken we een opname beter met effects plugins? Stelregel is: " less is better"

Haal meer uit je fototoestel en bewerk je beelden eenvoudig in Snapseed

11u00-13u00Locatie: FotostudioFoto
BEGINNER
Spreker
peter2
Peter Chanet

focus8.be

In deze workshop worden basisbegrippen zoals diafragma, sluiter, witbalans, gebruik van je lens ... aan de hand van praktische voorbeelden uitgelegd.
Verder gebruiken we SnapSeed om foto's eenvoudig af te werken tot een mooi resultaat.
Deze workshop richt zich vooral tot de beginnende maar enthousiaste fotograaf.
Tijdens en na de workshop ben je ook welkom voor al je "fotovragen".

sprekers : Peter Chanet en Frank Neven van fotovereniging Focus8

Nabewerken met Lightroom (deel 2)

14u00-15u30Locatie: FotostudioFoto
AVERAGE
Spreker
pietvdeynde60
Piet van den Eynde

morethanwords.be

Voormiddag is er een fotoshoot flitsfotografie gepland op C-mine.

Namiddag komt er een vervolg en gaat Piet de beelden bewerken met verschillende tools, waaronder ook Lightroom natuurlijk. Als Adobe trainer en auteur van "Lightroom ontmaskerd", weet hij maar al te goed de finesses over te brengen van deze donkere kamer.

Omwille van het beperkt aantal deelnemers (vooral voormiddags) zal begin november een aparte (maar gratis) registratie nodig zijn, om aan deze workshop te kunnen deelnemen.

Links : morethanwords, Lightroom 4 ontmaskerd, Making LIght, Making Light II

boeklightroom

Apps bouwen op iOS

10u15-11u15Locatie: Classroom 1iOS
AVERAGE
Spreker
herman2
Herman Jansen

cvohz.be

Net zoals vorig jaar kan je opnieuw naar "de eerste klas iOS programmeren" door meester Herman. Je wilt weten hoe een App ontstaat en gebouwd wordt ? Je denkt eraan hieraan te beginnen of een cursus hierover te volgen? Dan ben je bij meester Herman aan het juiste adres.

Misschien heb jij zelf het idee om een App te bouwen die je in de AppStore wil verkopen, of krijg je vragen van bedrijven of organisaties om voor hen een App te maken, want iOS is hot en cool. Het maken van iOS Apps is echter niet zo eenvoudig. Je moet aan de slag met de heilige drievuldigheid van Apple voor de developer, met name XCode, ObjectiveC en het Cocoa framework. Deze technologieën vragen echter echt wel een serieuze investering in studie. Velen die dachten dat ze na een paar dagen een boekje gelezen te hebben er wel zouden uit geraken zijn bedrogen uitgekomen.

spreker : Herman Jansen, CVO Heusden Zolder

Location based Apps

12u45-13u45Locatie: Aula 1iOS
EVERYONE
Spreker
balcer
Luk Balcer

ixxi.be

Trendwatcher Luk Balcer komt ons niet alleen inwijden in de nieuwste trends op vlak van social media. Hij gaat ons zelf laten kennismaken wat voor mogelijkheden en kansen er opengaan bij location based apps. Wil je ontdekken wat er in je buurt allemaal te vinden is, dan mag je deze workshop niet missen.

spreker : Luk Balcer, oa auteur van het boek "vind mij leuk", en trendwatcher - social media consultant bij ixxi.
twitter : nozzlechief

boekbalcer

Podcast "iPad in het onderwijs"

15u00-16u15Locatie: AmfitheateriOS
EVERYONE
Spreker
davyschroyen2
Davy Schroyen

themobilerevolution.be

Onder begeleiding van redacteur Davy van themobilerevolution, gaan we een snapshot maken van de impact van de iPad op het onderwijs in Vlaanderen en Nederland.

Wat kunnen we leren uit het gebruik van de iPad tijdens de lessen, bij het studeren, bij het leren, ...in lagere, middelbare en hogescholen...  Hoe zit het met inhoud, wat zijn de reacties van de betrokken docenten, studenten, ouders...

Deskundige Michel Wieczerniak en Bart Boelen komen het panel vervolledigen en gaan argumenten pro en contra met het u als publiek bespreekbaar maken.

Appletips hands-on (1)

10u15 - 11u15Locatie: Classroom 2MacOS
EXPERT
Spreker
richard60
Richard IJzermans

Appletips.nl

Richard IJzermans en Wesley Fabry van Appletips.nl hoeven we je in feite niet meer voor te stellen. We kennen deze twee vooral van de dagelijkse toevloed aan handige apple tips. Ik betrap me er op dat ik elke dag wel ga kijken en dat veel van die handigheidjes ook durf proberen. Ondertussen is appletips.nl één van de meest bezochte sites op vlak van tips, vragen, en binnenwegen om ons leven gemakkelijker te maken.

Deze keer geven Richard en Wesley een hands-on workshop waarvoor je je MacBook meebrengt. Om even in de terminal te duiken, wat params, plist files aan te passen, en enkele tips ook daadwerkelijk uitproberen. Kortom : een workshop voor gevorderden.

Omwille van de interactiviteit en hands-on, is het aantal deelnemers aan deze workshop beperkt tot 25. Apart registreren hiervoor is dus de boodschap. Later hoor je meer hierover.

Hiervoor is een aparte inschrijving vereist.  Van 5 tot 14 november heb je de kans om je aan te melden via een formulier.
Er zijn voor elke sessie maximaal 25 deelnemers toegelaten.